Over Nelos

 

De naam Nelos is een combinatie van mijn voor- en achternaam: Nélo Schelle. Ook het woordje LOS in Nelos geeft goed aan wat ik wil uitdragen met mijn bedrijf, namelijk volwassenen en kinderen LOS-maken.

Op jonge leeftijd ben ik erachter gekomen dat ik gek was op muziek, dans en theater en zocht altijd creatieve manieren om mezelf te uiten of een andere rol te spelen. Ik kroop als het ware uit mijn schulp. Een verkleedpartij ging ik dan ook niet uit de weg en ik haalde daar ontzettend veel plezier uit. Daar ontstond de behoefte om andere mensen aan het lachen te maken en af te houden van hun serieuze bezigheden.

Ik heb een deel van mijn jeugd doorgebracht in Afrika vanwege het werk van mijn ouders. Ik heb daar geleerd met verschillende nationaliteiten om te gaan en geleerd dat mensen in verschillende uitvoeringen komen.

Toen we terug naar Nederland kwamen, besloot ik het theatervak weer op te pakken. Ik heb daar een aantal jaar bij het Land van Ooit gewerkt in het animatie en entertainmentteam. Destijds volgde ik ook een opleiding aan de Fontys Hoge School voor de kunsten. Het musicalvak leek me leuk en heb met een aantal producties meegedaan (Stage Grease, Evita, Assepoester, Café Diablo).

Na de producties ben ik gaan reizen door Nieuw-Zeeland, Midden-Oost Azie en ben ik beland in een periode van zelfontwikkeling en zelfreflectie. Daar ontdekte ik dat ik graag mensen wil helpen in hun ontwikkeling, met kinderen in het bijzonder. Ik voel en zie namelijk dat de wereld steeds drukker om ons heen wordt en kinderen zich gaan verliezen in de hectiek en prestatiecultuur. Ik wil graag op een speelse en creatieve manier kinderen helpen op zoek te gaan naar hun talenten.

Vandaar mijn motto: kindercreativiteit in actie!